Blogg gratis Logga in

Mina tankar

17 Apr, 2007

minatankar | 17 Apr, 2007 | Javas träningsbok | (833 Läst)

Lydnad i Ö-vik

I söndags så tog vi en paus i valpgosningen och tog med oss Lisa och Fedra för att träna lite... Dom har en grusplan bara några hundra meter från där dom bor som är perfekt för lydnad... Lisa var först ut med stormen Gudrun, hon kallar Fedra så.. ;o) Förstår varför, för inget går säkert där hon drar fram... Har inte sett henne på lydnadsplan och om jag ska vara ärlig så har jag funderat hur en sån hyperaktiv hund fixar koncentrationen... Kan säga att hon överaskade mig rejält!! Vilken fin kontakt hon har med Lisa... Däremot så har hon lite svårt att ha alla fyra tassar i backen samtidigt när det inte är träning...;o) Det slutade dock inte så bra för Lisa, ett jack i pannan och en bit av en tand rök... Men det är tydligen vardagsmat...;o)
Min och Javas träning då?? Jo då, det kunde väl ha gått bättre men det var inte katastrof... Hon var bra taggad när jag tog ut henne och mest intresserad över vart Fedra hade vart och där gjorde jag väl mitt första misstag... Skulle ha låtit henne fått sniffa runt lite och bekantat sig med omgivningarna... Vi körde på och det fungerade väl så där, känns som att hon inte riktigt har fattat det här med extern belöning... Sen fick jag råd av Lisa att leka av henne lite först så att all hennes överskottsenergi försvinner, eller iaf minskar betydligt... När hon är så lättstörd så är nog inte det en sån dum idé att trötta ut henne med en massa lek.. D vs de första gångerna som jag belönar henne så gör jag det rejält... Upptäckte sen att hon trängde väldigt mkt i fria följet och det gör hon för att när hon springer för att hämta "flärpen" så gör hon det genom att snedda framför mig till höger... Så nu ska jag åtgärda det genom att ha koppel på henne och "styra" henne åt vänster ist... Får jobba med det, sen ska jag även variera belöningssätt... Ibland extern belöning och ibland ska jag ha "flärpen" antingen i fickan eller i handen... Jag får prova mig fram... Sen var det roligt att höra att det ser ut som att vi har roligt när vi tränar.. Känns väldigt bra och jag blev inte arg en enda gång även fast hon var lite utflippad... Skönt som tusan!!!

Hade tänkt att lägga ett spår här i veckan oxå, får se om det blir till helgen i Ö-vik eller om jag hinner med det innan vi far... Ett långt spår ska det iaf bli... Missar tyvärr sökträningen den 22/4 som är inplanerad, är ju och tittar på valpar då...

//Åsa & Java
Kommentarer


Lägg till en kommentar authimageEn bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor