Blogg gratis Logga in

Mina tankar

08 Apr, 2007

minatankar | 08 Apr, 2007 | Mina tankar | (831 Läst)

Ett år av sorg

Idag är dagen jag fruktat länge, årsdagen av min mormors bortgång... Det har ändå gått bättre än vad jag trodde, men minnena spelas upp för mitt inre hela tiden... Kan inte fatta att det har gått ett år... På ett vis så känns det som att det har gått så fort men på ett vis känns det som att jag nyss pratade med henne, att hon var här hos oss... Allt känns så overkligt och förbannat orättvist... Jag kan bli så arg för att hon inte fick leva längre, men vem ska jag vara arg på?? Knappast på henne för hon ville ju verkligen leva och eftersom att jag inte tror på nån Gud så är ju inte det heller nått alternativ... Jag vet att man inte kan leva förevigt men när det gäller min mormor så hade jag hoppats på det iaf... Hon älskade ju livet och var så glad och nyfiken på allt... Nu missar hon ju allt som händer, hon fick aldrig lära känna Linn, hon fick inte se vårt nya hus och inte träffa lilla Accta... Mormor älskade hundar och hon tyckte så mkt om Java... Jag är så lessen för allt det som hon kommer att missa, fast vem vet hon kanske inte missar nått... Hon kanske är med oss hela tiden det är bara vi som inte kan se hennes reaktion på allting... Ja jag vill nog tro att det är så... Hur som helst så saknar jag henne så fruktansvärt mkt och jag hoppas att det blir lite lättare det andra året än vad det första har varit... Puss och Kram Momme, jag älskar dig!!

När jag kom hem idag så hoppade jag direkt i renoveringskläderna och började spackla, Camilla hade grundmålat en gång överallt och höll på att måla första varvet med den antikvita färgen.. När jag spacklat och hon målat klart så var det dax att åka ut med Java i skogen, hon hade visat sitt missnöje genom att mest vara i vägen... Hon brukar inte vilja vara med oss när vi inte engagerar oss i henne utan hon går undan och lägger sig, men idag tyckte hon nog att vi var superduper tråkiga... Desto gladare vart hon sen när hon fick båda mattarnas fulla uppmärksamhet genom en timmes promenad och sen ett långt spår... När vi kom hem började jag med käket (panerad fisk, potatis och hollandsås) och Camilla fortsatte att måla.. Vi hinner måla sista varvet ikväll så i morgon så ska vi tapetsera... Gick omkring här förut och skröt upp oss och tyckte att vi var så duktiga... ;o) I morgon kommer mamma och Kenta hit, det var meningen att bara mamma skulle komma först men så ville Kenta följa med och kolla hur det blev i gästrummet... Det blir bra för då får han visa oss hur man tapetserar vanliga papperstapeter och så kanske vi hinner klart tapetseringen i morgon... Då har vi bara finliret kvar sen, såsom lister, fönsterbrädor, gardiner och möbleringen... Mamma ska sy köksgardinerna så vi slipper ha julgardinerna uppe i köket... haha.. Det kommer att bli så fint så... Jag lovar att det kommer bevis via foto när vi är klara, så då kanske vissa blir tysta och tror på att vi verkligen har renoverat...;o) Ja det var riktat till dig Eva...
Nu är det dax att kila ner och måla klart sista varvet och sen blir det tv för hela slanten... Det ska bli så skönt när renoveringen är klar och att inte behöva känna pressen på sig att man måste göra saker när man kommer hem... Sen så kanske resten av huset kan få lite omvårdnad oxå i form av tvättning, strykning, städning m.m..;o) Känns som att man har bott i en misär medans renoveringen har pågått..

//Åsa
Kommentarer


Lägg till en kommentar authimageEn bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor