Blogg gratis Logga in

Mina tankar

24 Feb, 2007

minatankar | 24 Feb, 2007 | Mina tankar | (829 Läst)

Less på att vara beroende av andra

Nu har jag tagit ett beslut, hädanefter så ska jag fan i mig se till att lära mig en massa saker så jag slipper vara beroende av nån annan... Pappa skulle ju hjälpa oss med golvet i helgen, jag skulle inte kunna vara med på lördag för att vi har nått med jobbet, så Camilla skulle assistera... Nu fick jag reda på ikväll att han hade lite annat att göra i morgon och han visste inte när han skulle komma och hur mkt han skulle hinna... Allrummet ser ut som skit och det är matt damm överallt som jag inte tror är bra för varken människorna eller hunden och då vill vi bli klara så snart som möjligt.. Men eftersom att vi aldrig har gjort det förut så är vi beroende av att nån hjälper oss.. Då lessnade jag och bestämde mig för att nu får det vara nog, så nu ska vi försöka att göra det själva... Hur svårt kan det vara?? Ja det lär vi ju få se i morgon... Synd bara att jag missar det där med jobbet, skulle komma nån optimistkonsult och föreläsa... Fast det är klart, optimist är man ju redan...;o)

Heltäckningsmattan är nu ett minne blott, däremot så är det ett lager med grått damm i hela huset... Vi hade inte så mkt att ta bort idag så det gick ganska så fort men det var ju lite allt möjligt annat som oxå skulle fixas.. Bland annat tog jag bort listerna i tv-rummet och det gick ju bra tills jag kom till sista listen, den satt som berget och jag fattade inte vad som var fel... Jag bände och vred den stackars skruvmejseln så jag trodde att den skulle gå av... Till slut upptäckte jag vad som var fel... I tv-rummet så går rökkanalen till kaminen och den är inbyggd, till saken hör att dom satte in kaminen mkt senare än dom byggde huset... Då har dom vart så lata och inte tagit bort listen utan även byggt in den... Det var ju bara att börja hacka... Jag flisade sönder listen med hammare och skruvmejsel... haha... Men den lossnade till sist!!! Skam den som ger sig, är det nått jag är så är det envis... Har jag bestämt mig för nått så ska det bara genomföras!!!
Jag förundras mer och mer över hur dom gjort saker och ting i detta hus... Dom har målat utan att sätta maskeringstejp på listerna, tapetserat utan att tatt bort listerna, målat en plastmatta istället för att byta ut den... Sen finns det en vindsutgång i allrummet uppe och på den väggen är det satt panel, så vid vindsdörren så sitter det två lösa skivor som man tar bort när man ska ut på vinden... Dom har dom tatt bort för att komma åt och måla men sen satt dit dom igen och målat, för skivorna är inte helmålade... Fattar inget alls... Jag tycker att ska man göra nått kan man lika gärna göra det ordentligt annars får det vara, tydligen tycker inte dom som jag... Men sen frapperas jag oxå av att allt som är gjort är gjort så slarvigt, slamsigt på nått vis... Tur att vi köpte det här huset så vi kan ge det lite kärlek...;o)

Annars har det inte hänt så mkt... Jobbat hela dagen och sen pratat lite i telefon.. Ringde min morfar, det var längesen jag pratade med honom... Han mådde bra och idag hade han vart nere i samlingssalen och lyssnat på Roland Cedermark... Känns fortfarande lika jobbigt att ringa dit även fast det är 10 mån sedan mormor dog... Väntar mig bara att hon ska svara och så blir jag så lessen när hon inte gör det... Idag så kunde jag höra hennes röst... Gud vad jag saknar henne...Men det är iaf skönt att höra att morfar mår bra och han var väldigt pratglad idag och surrade om det mesta... Han tyckte att vi inte skulle sätta dit några trösklar när vi lagt in det nya golvet, ifall vi hade tänkt bo kvar tills vi blev gamla... Ja han är för söt...

Nu är det iaf dax för sängen... Ska ju upp i morgon och arbeta...

//Åsa
Kommentarer


Lägg till en kommentar authimageEn bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor