Blogg gratis Logga in

Mina tankar

01 Feb, 2007

minatankar | 01 Feb, 2007 | Mina tankar | (724 Läst)

Antibiotikakur & kortison


Försök att hitta mig matte!! Om du kan...

Var på lungmottagningen idag för en koll och med tanke på att min förkylning inte riktigt ger med sig så ville läkaren att jag skulle äta en antibiotikakur och samtidigt oxå kortison.. Detta pga att jag inte ska få någon luftrörsinfektion eller dyl då mina lungor inte är av bästa virket... Jag är så nöjd över att jag har en kontakt på lungmottagningen så jag slipper gå till vårdcentralen och behöva förklara sig varför man inte mår bra... Har kollegor som fått vänta flera veckor på en läkartid och så ska det väl ändå inte vara inom vården?!? Läkarna har det säkert inte alls lätt men visst får dom väl se till att patienterna får sin vård iaf..
Så nu hoppas jag att jag slipper hostan och rosslet i lungorna...

På jobbet så har det flutit på bra, jobbigt att anstränga rösten bara.. Vi hade datastopp vid två tillfällen och det är alltid en utmaning... Men dom som ringer har alltid sånt tålamod så det känns inte så jobbigt... Det märks hur beroende av datan man är men tur att vi har backup så man inte står helt utan hjälpmedel, svårt att lära sig alla ankytningarna utantill... De vanligaste kan man ju i huvudet men långt ifrån alla...

Per och Linn kom och hämtade mig efter jobbet, skönt att inte behöva ta bussen... Vi åkte hem och försökte lirka bort plåstret som Linn har haft i sin panna i säkert 3 veckor och jag tror nog att det formligen har växt fast..;o) Det gick iaf inte alls då hon är tjurigare och envisare än sin faster och det vill inte säga lite... Får se ifall Per kan lyckas lirka bort det när hon sover...
Efter maten så klädde jag på mig ordentligt både med reflexer och varma kläder, satte på Java hennes nya fina dragsele, tog sparken och drog ut på Bullmarksvägen... Det var skönt trots att det var lite kallt men vi sparkade på i sakta mak och var ute i ungefär 45 min (vi tränade oxå men det står det om i hennes träningsbok).. Vi träffade oxå på en hund som Java bestämde sig för att skälla på... Förstår inte varför hon gör så, det är inte så att hon är aggressiv eller rädd... Men hon har bara bestämt sig för att hon inte gillar vissa hundar, oftast går det bra och hon raggar och ger ifrån sig småläten ibland men idag så drog hon mot hunden och skällde... Ja tänk om man visste vad som försegår i hennes huvud ibland, vad lättare allt skulle bli.. Men det är väl inte meningen att det ska vara lätt i och för sig så det är väl bara att kämpa på och se om det är nått man kan göra åt det, eller helt enkelt låta det vara och hoppas att det går över... Det var iaf en fantastisk trevlig sparktur och Java springer på som tusan när hon orkar... Ett tag gick det riktigt fort och jag behövde inte sparka nått alls... ;o)
Så nu är både matte och vovve trötta... Java ligger vid mina fötter och sover som en liten gris, hon fick maten lite senare i och med att vi var ute till kl 21.. Så hon kunde inte riktigt slappna av tills matte Camilla var så snäll och nämnde ordet med stort M... MAT... Hon har blivit mer glupsk och har större aptit efter det att hon hade skitsjuka och inte fick nån riktig mat på flera dagar... Snacka om plåga..;o) Java har inte varit så mkt av en storätare och det första året så åt hon aldrig maten hon fick på morgonen så vi började att ge allt på kvällen, vi hörde att det ska vara bra för hundar och vi testade... Det har funkat jättebra och man behöver inte tänka på att man inte kan göra ditten och datten på kvällen för att hon ska få mat... Nu lägger vi maten så att det är i princip det sista hon får på dagen och sen är det lugn, ro och vila som gäller... Får nog höja mängden lite nu bara när vi ska börja sparka mer regelbundet och även träna..

//Åsa
Kommentarer


Lägg till en kommentar authimageEn bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor