Blogg gratis Logga in

Mina tankar

28 Jan, 2007

minatankar | 28 Jan, 2007 | Presentation | (937 Läst)

Raskabo Java


Mamma Milla och Java 7 veckor

Java kom till oss i Mars-03 och hon var nog den minsta 8 veckors schäfer jag sett... Söt som socker och hon hade redan vid 3 veckors ålder fångat mitt hjärta..
Hon var en relativt lugn valp, hittade aldrig på nått större bus och har inte gjort sönder en enda grej hemma.. Däremot så har det från dag 1 vart full rulle på henne när vi är ute, medans vi andra går 5 km så springer Java minst 1 mil..

Java är min allra första egna hund och det finns inget mer fantastiskt än att titta in i dessa bruna ögon och se den beundran och kärlek som hon känner för mig... Men med tanke på min brist på erfarenhet när det gäller hundägandet så har vi haft det lite tufft då Java är en hund som måste ha strikta regler och ramar.. Konsekvens är nyckelordet, för matte är det inget problem men Java tycker lite si och så om det... Vi har kämpat på och det har tagit oss till Lägre klass spår och det är iaf jag väldigt nöjd med.. Nu kämpar vi dock mot högre mål och ett av dessa är att innan året är slut ha tagit oss upp i Högre.
Sök tränar vi oxå men där fattas det en hel massa innan vi kan tävla men så småningom är det tänkt att vi ska ta oss högre upp i klasserna även där..

Javas Kennelmamma brukar säga att man får den hund man förtjänar och det stämmer verkligen in!! Java och jag är väldigt lika... Lika envisa, tjuriga och bestämda, vi går vår egen väg.. Passar det inte så får det vara.. Detta har gjort att ibland slår det verkligen gnistor om oss för vi är så ovänner men lika fort är vi vänner och ingen av oss surar några längre stunder.. Kanske är det därför som vi älskar varandra så villkorslöst oxå...

Hennes personlighet är nått alldeles extra... Hon vägrar att gå i det blöta gräset för det är äckligt, hon springer ifrån sitt eget bajs för det är äckligt, hon kan inte kissa vart som helst för det är äckligt.. Vi brukar kalla henne för vår egen lilla primadonna.. Men att springa runt i skitiga diken är däremot inga problem, man undar ju vad som rör sig i hennes lilla hjärna.. Hon är ingen gosig hund direkt men när hon själv vill så räcker inte allt gos i världen för henne, men det ska vara på hennes villkor..

Java har inte många hundkompisar men hon har en och det räcker för henne.. Han heter Ecco och hon avgudar verkligen marken han springer på.. Ecco är en golden och den snällaste hund man kan tänka sig, när dom träffas så tror jag att Ecco tror att han är schäfer och Java att hon är en golden..;o)
Kommentarer


Lägg till en kommentar authimageEn bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor