Blogg gratis Logga in

Mina tankar

21 Jun, 2014

minatankar | 21 Jun, 2014 | Mina tankar | (800 Läst)

Jag tog beslutet!

Det finns ett Instagram konto som jag följer som heter Jag tog beslutet.. Det är ett konto som visar upp bilder på människor som har förändrat sina liv.. Allt ifrån väldigt överviktiga människor till människor som bestämt sig för att bli starkare och mer vältränade.. Det är en väldigt inspirerande sida och framförallt så är det ingen som dömer någon annan..

Jag har oxå bestämt mig, jag har tagit beslutet.. Jag är inte överviktig, långt ifrån.. Men jag vill bli stark, jag vill känna mig vältränad, jag vill få muskler! Så för snart 2 veckor sedan så gick jag och köpte mig ett gymkort och beställde då även ett styrkeprogram.. Det innebär att en personlig tränare lägger upp ett träningsprogram till mig så att det ska passa just mig.. Jag kommer även att beställa PT framöver så att jag kan få hjälp och peppning..

Det känns förjävla bra! Nu är det dax för mig att lägga lite pengar och tid på mig och min kropp.. Jag har ju under stora delar av min uppväxt spelat både fotboll och innebandy och vet hur det känns att ha en vältränad kropp.. Dom senaste åren så har jag känt mer och mer hur mycket jag har saknat det.. Så nu är det dax!

Jag har även börjat se över mitt kostintag.. Det gäller att ha koll på det oxå, framförallt för min del att inte äta för lite.. Jag har så svårt att äta när jag inte är hungrig trots att jag kanske ändå skulle behöva maten.. Så nu skriver jag matdagbok och har upptäckt att ibland blir intaget lite för lite och ibland för mycket.. Det gäller att hålla en bra balans och jag hoppas att jag med hjälp av denna dagbok kommer att hitta den balansen..

Jag har även satt upp några mål med min träning.. Det första är att springa Tavelsjö halvmara nästa år och året efter det ta mig an Stockholm Maraton och då vill jag ha så stark kropp så att jag ska orka ta mig runt det.. Det handlar inte för mig om att ta mig runt på en viss tid, det handlar om att ta sig runt och att känna att jag ska orka..

Det kommer att bli tufft och jag kommer nog vid ett flertal tillfällen att vilja ge upp för latmasken men jag har lovat mig själv att göra mitt allra, allra bästa.. Just nu känns det otroligt bra och jag kan inte vänta tills nästa träningspass.. :o)

//Åsa
Kommentarer


Lägg till en kommentar authimageEn bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor