Blogg gratis Logga in

Mina tankar

09 Maj, 2014

minatankar | 09 Maj, 2014 | Mina tankar | (760 Läst)

Sociala medier

Fejjan, Insta, Twitter m.m, m.m.. Det är bra forum att hålla kontakten med människor man känner som bor långt borta, det är bra på många andra sätt oxå naturligtvis.. MEN... Jag börjar mer och mer inse att det är nog inte så jävla bra iaf, åtminstone inte om man vill ha en bra kommunikation med sina medmänniskor.. Det är så mycket som kan bli fel, det uppfattas fel och det man får genom telefon eller direkt kontakt förloras helt.. Folk tolkar det kanske på fel sätt eller kanske inte orkar läsa allt och allt blir fel.. Jag tycker inte heller att det är det enklaste att förklara sig och det är inte alltid man får fram sitt budskap..

Det är dock inte hela sanningen, det som jag tycker är mest skrämmande dock är att det är så lätt att gömma sig i sociala medier och inte behöva stå för vad man skriver.. Du kan ingå en diskussion och skriva i princip vad du vill men du kan även lämna diskussionen eller ge fan i att svara på dom frågor som du får.. IRL kan du inte smita iväg lika lätt.. Du kan även var lite mer rättfram, lite hårdare och behöver inte tänka på om personen i fråga blir sårad, för du ser ju ingen reaktion.. Detta är livsfarligt och en utveckling som jag verkligen inte gillar.. Sen är det ju lätt att gå upp i rök när man väl tycker att man inte vill eller behöver svara på de frågor som finns kvar..

Jag klappar inte mig själv för bröstet nu och säger att så gör minsann alla andra men jag, jag är minsann bättre än så! Jag dras lätt med i detta emellanåt och efteråt så bannar jag mig själv.. Det är ju enklast och smidigast att skicka iväg ett meddelande på messenger eller på fejjan i stället för att ringa.. Jag har dock tagit ett steg närmre mot att försöka bli bättre på just detta.. Har lovat mig själv att jag från och med nu inte kommer att inleda någon diskussion på något forum alls, åtminstone ingen som innebär annat än sån fakta jag behärskar.. Sen har jag tagit en paus från fejjan, inte deletat mitt konto men väljer att logga ur och inte ha omedelbar tillträde.. Jag orkar nämligen inte behöva stå till svars och få spott och spe för att jag råkar tycka olika mot andra!

Jag märker att det är en omställning för att det har vart en vana att gå in där, som en ritual.. Jag kollar Insta, Twitter och Fejjan, allt på samma gång i en viss ordning.. Men nu så är det slut med det! Insta och Twitter har jag kvar, Twitter läser jag mest på och skriver ytterst sällan om ens nån gång alls.. Insta är det mycket lugnare och man hamnar inte i samma typ av konflikter, så det blir nog mer bilder här framöver nu när jag har tid över..:o)

Så snälla, tänk er för när ni skriver på dessa sociala medier, det ni skriver kan såra mer än vad ni tror.. Jag ska göra allt jag kan för att bli bättre på det än vad jag har vart hittills och jag hoppas att ni oxå tänker er för nästa gång ni känner er frustrerade över något!

//Åsa
Kommentarer


Lägg till en kommentar authimageEn bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor