Blogg gratis Logga in

Mina tankar

09 Maj, 2014

minatankar | 09 Maj, 2014 | Mina tankar | (769 Läst)

Fascinerande

Det är det enda ord jag kan komma på när jag lär mig nya saker om människor runt omkring mig.. Jag vet att jag inte är en perfekt människa och att jag har fel och brister precis som alla andra.. Det jag däremot försöker att leva efter är att varken vara elak, dumförklara eller nedvärdera andra människor och vad dom tycker.. Jag har starka åsikter och jag står för dom och det vill och tycker jag att andra oxå ska göra.. Det är uppfriskande när människort tycker olika, jag gillar diskussioner och tycker att det är utvecklande.. Ibland får det mig att omvärdera mina egna värderingar och åsikter, ibland inte..

För en del människor så funkar det inte riktigt så, dom har en stark tro och övertygelse om att det dom tycker är så det är.. Och visst det kanske är så men vad ger det dom för rätt att racka ner på det som jag tycker? Inte det minsta anser jag.. Jag har flera vänner som jag hamnar i heta diskussioner med och ibland så får vi helt enkelt enas om att vi inte kommer längre och att vi tycker så fantastiskt olika.. Det gör mig absolut ingenting.. Det som däremot stör mig är när någon ska försöka att pracka på mig en åsikt som inte är min, när jag helt enkelt tycker något helt annat...

Men det allra, allra värsta av allt tycker jag är när man är så uppe i sina egna värderingar och åsikter så att man ser ner på en annan människa och bestämmer sig för att den är både det ena och det andra.. Det gör mig sorgsen, ledsen och besviken.. Jag är ingen ond människa och jag blir fruktansvärt kränkt när människor tycker att jag är det, bara för att dom inte vill lyssna på vad jag verkligen säger.. Allt pga att dom är så uppe i sitt eget kämpande mot allt som inte är politiskt korrekt.. Och rent inofficiellt så är dom inte så politiskt korrekta som dom utåt försöker vara, för när dörren stängs och man är i ett stängt forum så kan man uttrycka sig på både det ena och det andra sättet..

Jag kanske gör mig ovänner eller icke vänner pga det här, det är möjligt.. Men jag har bara så svårt att förstå hur man inte kan bara lyssna och säga: Oki, du tycker så men vet du det gör inte jag och jag kan för mitt liv inte förstå hur du tycker så men jag skulle gärna vilja veta varför du tycker så och hur det kommer sig... Nä utan då anklagar man i stället både för okunnighet och en massa annat..

Jag har då i alla fall lärt mig en sak av detta och det är att jag själv ska bli mer så, även om jag försöker och tycker själv att jag lyckas ganska bra så ska jag försöka bli mer självkritisk.. För jag kan inte förändra någon annan än mig själv, även om det ibland är jäkligt frustrerande..:o)

//Åsa
Kommentarer


Lägg till en kommentar authimageEn bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor