Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 09 Maj, 2014 | Mina tankar | (761 Läst)

Sociala medier

Fejjan, Insta, Twitter m.m, m.m.. Det är bra forum att hålla kontakten med människor man känner som bor långt borta, det är bra på många andra sätt oxå naturligtvis.. MEN... Jag börjar mer och mer inse att det är nog inte så jävla bra iaf, åtminstone inte om man vill ha en bra kommunikation med sina medmänniskor.. Det är så mycket som kan bli fel, det uppfattas fel och det man får genom telefon eller direkt kontakt förloras helt.. Folk tolkar det kanske på fel sätt eller kanske inte orkar läsa allt och allt blir fel.. Jag tycker inte heller att det är det enklaste att förklara sig och det är inte alltid man får fram sitt budskap..

Det är dock inte hela sanningen, det som jag tycker är mest skrämmande dock är att det är så lätt att gömma sig i sociala medier och inte behöva stå för vad man skriver.. Du kan ingå en diskussion och skriva i princip vad du vill men du kan även lämna diskussionen eller ge fan i att svara på dom frågor som du får.. IRL kan du inte smita iväg lika lätt.. Du kan även var lite mer rättfram, lite hårdare och behöver inte tänka på om personen i fråga blir sårad, för du ser ju ingen reaktion.. Detta är livsfarligt och en utveckling som jag verkligen inte gillar.. Sen är det ju lätt att gå upp i rök när man väl tycker att man inte vill eller behöver svara på de frågor som finns kvar..

Jag klappar inte mig själv för bröstet nu och säger att så gör minsann alla andra men jag, jag är minsann bättre än så! Jag dras lätt med i detta emellanåt och efteråt så bannar jag mig själv.. Det är ju enklast och smidigast att skicka iväg ett meddelande på messenger eller på fejjan i stället för att ringa.. Jag har dock tagit ett steg närmre mot att försöka bli bättre på just detta.. Har lovat mig själv att jag från och med nu inte kommer att inleda någon diskussion på något forum alls, åtminstone ingen som innebär annat än sån fakta jag behärskar.. Sen har jag tagit en paus från fejjan, inte deletat mitt konto men väljer att logga ur och inte ha omedelbar tillträde.. Jag orkar nämligen inte behöva stå till svars och få spott och spe för att jag råkar tycka olika mot andra!

Jag märker att det är en omställning för att det har vart en vana att gå in där, som en ritual.. Jag kollar Insta, Twitter och Fejjan, allt på samma gång i en viss ordning.. Men nu så är det slut med det! Insta och Twitter har jag kvar, Twitter läser jag mest på och skriver ytterst sällan om ens nån gång alls.. Insta är det mycket lugnare och man hamnar inte i samma typ av konflikter, så det blir nog mer bilder här framöver nu när jag har tid över..:o)

Så snälla, tänk er för när ni skriver på dessa sociala medier, det ni skriver kan såra mer än vad ni tror.. Jag ska göra allt jag kan för att bli bättre på det än vad jag har vart hittills och jag hoppas att ni oxå tänker er för nästa gång ni känner er frustrerade över något!

//Åsa
minatankar | 09 Maj, 2014 | Mina tankar | (770 Läst)

Fascinerande

Det är det enda ord jag kan komma på när jag lär mig nya saker om människor runt omkring mig.. Jag vet att jag inte är en perfekt människa och att jag har fel och brister precis som alla andra.. Det jag däremot försöker att leva efter är att varken vara elak, dumförklara eller nedvärdera andra människor och vad dom tycker.. Jag har starka åsikter och jag står för dom och det vill och tycker jag att andra oxå ska göra.. Det är uppfriskande när människort tycker olika, jag gillar diskussioner och tycker att det är utvecklande.. Ibland får det mig att omvärdera mina egna värderingar och åsikter, ibland inte..

För en del människor så funkar det inte riktigt så, dom har en stark tro och övertygelse om att det dom tycker är så det är.. Och visst det kanske är så men vad ger det dom för rätt att racka ner på det som jag tycker? Inte det minsta anser jag.. Jag har flera vänner som jag hamnar i heta diskussioner med och ibland så får vi helt enkelt enas om att vi inte kommer längre och att vi tycker så fantastiskt olika.. Det gör mig absolut ingenting.. Det som däremot stör mig är när någon ska försöka att pracka på mig en åsikt som inte är min, när jag helt enkelt tycker något helt annat...

Men det allra, allra värsta av allt tycker jag är när man är så uppe i sina egna värderingar och åsikter så att man ser ner på en annan människa och bestämmer sig för att den är både det ena och det andra.. Det gör mig sorgsen, ledsen och besviken.. Jag är ingen ond människa och jag blir fruktansvärt kränkt när människor tycker att jag är det, bara för att dom inte vill lyssna på vad jag verkligen säger.. Allt pga att dom är så uppe i sitt eget kämpande mot allt som inte är politiskt korrekt.. Och rent inofficiellt så är dom inte så politiskt korrekta som dom utåt försöker vara, för när dörren stängs och man är i ett stängt forum så kan man uttrycka sig på både det ena och det andra sättet..

Jag kanske gör mig ovänner eller icke vänner pga det här, det är möjligt.. Men jag har bara så svårt att förstå hur man inte kan bara lyssna och säga: Oki, du tycker så men vet du det gör inte jag och jag kan för mitt liv inte förstå hur du tycker så men jag skulle gärna vilja veta varför du tycker så och hur det kommer sig... Nä utan då anklagar man i stället både för okunnighet och en massa annat..

Jag har då i alla fall lärt mig en sak av detta och det är att jag själv ska bli mer så, även om jag försöker och tycker själv att jag lyckas ganska bra så ska jag försöka bli mer självkritisk.. För jag kan inte förändra någon annan än mig själv, även om det ibland är jäkligt frustrerande..:o)

//Åsa
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor