Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 08 Aug, 2013 | Mina tankar | (876 Läst)

Kärleken till ett lag

Jag är en lagspelare, gillar när man är en grupp människor som drar mot samma mål och ställer upp för varandra och litar på varandra.. Vet inte varför det är så men så har det alltid varit.. Vare sig det gäller det privata eller jobbet.. Jag gillar när man jobbar tillsammans.. Jag har absolut inga problem med att fixa saker själv eller vara själv, tvärtom så tycker jag att det är rätt så skönt emellanåt.. Som en kontrast till allt det gruppiga..

Antagligen därför som jag är så intresserad av allt vad lagsport heter och framförallt då fotboll.. Det är så häftigt att se när en grupp med ett utsatt mål uppnå det och glädjen det framkallar.. Både hos spelarna och hos supportrarna..

Det har vart fantastiskt att få haft det privilegiet att tillhöra ett lag, jag saknar det... När man tillhör ett lag så kommer man naturligtvis inte överens med alla, så är det ju.. Det är en bunt människor som har satts ihop för att dom är duktiga och gillar det dom håller på med.. Men det spelar ingen roll om man inte kommer överens, för man har ett gemensamt mål som man ska uppnå.. Man strävar efter samma sak och då har det ingen betydelse vilka man gillar eller inte gillar på det rent personliga planet..

När man är en lagspelare så får man (i alla fall i dom klubbar jag spelat i) från dag 1 veta att här finns inget annat än laget.. Laget går före jaget, ALLTID.. Passar det inte så vet man vart dörren är.. Det passar mig.. Man är ärlig med sina avsikter och man står för vad man säger.. Man visar respekt mot både sina lagkamrater, klubben och dom supportrar som stöttar en genom bra och dåliga tider..

Mitt fotbolls intresse är något som jag haft i princip hela mitt liv och det är få av mina vänner (om ens någon), både nära och ytligt bekanta, som förstår sig på min passion.. Men mest min passion för mitt kära Liverpool.. Det finns två, eller rättare sagt det fanns två som förstod och förstår mig.. En var min lillebror och en är min pappa.. Vi delade/delar samma passion för detta lag och även för allt vad det laget och den klubben står för.. Allt det som vi värdesätter som supporter och även som gamla avdankade fotbollsspelare och tränare..

När då en av spelarna i mitt kära Liverpool vanhedrar klubben och sätter jaget framför laget då går jag i taket.. Att man har ambitioner som fotbollsspelare det förstår jag till fullo och framförallt om man spelar på den nivån som spelarna i Liverpool gör.. Sen vet jag också att den lojaliteten som man måste ha för att dedikera hela sin karriär åt ett och samma lag, den är väldigt ovanlig idag och knappast något man som supporter kan kräva..

Men däremot så tycker jag att man som supporter kan kräva den typ av lojalitet där man gör allt man kan för klubben man spelar för.. Att man är lojal mot det kontrakt man skrivit, att man står för vad man har sagt och framförallt att man är ärlig! Men framförallt så drar man inte klubben jag älskar i smutsen på det sättet som Suarez har gjort för att sen tro att jag som supporter ska förstå hans ambitioner och tycka att det är okej.. Nope!! Det kommer inte att hända.. Är så satans less på bortskämda småglin som inte vet vad ordet solidaritet betyder och som tror att dom kan bete sig hur som helst bara för att dom är duktiga fotbollsspelare..

Naturligtvis vill jag att det ska gå så bra som möjligt för Liverpool och jag skulle verkligen älska att se laget spela CL igen och framförallt vinna ligan.. Men framförallt så älskar jag att se när spelarna älskar att spela i Liverpool, jag älskar glädjen dom visar när det går bra och även om det smärtar, så älskar jag att se deras tomma blickar när det inte går så bra.. För det betyder att dom vill spela för Liverpool och att ambitionerna är att bli så mycket bättre och strävan är att ta Liverpool till den platsen som klubben en gång varit.. Världens bästa!

Nu hoppas jag verkligen att klubben står vid sitt ord och håller fast vid sin synpunkt.. Ska han säljas så ska det kosta och han säljs definitivt inte till Arsenal.. Brendan har redan bemött Suarez senaste utspel på bästa möjliga sätt vilket gör mig till en stolt Liverpool supporter.. Det fiinns ingen spelare som är större än klubben.. Inte ens du Luis Suarez..

The name on the back of our shirt will never be as important as the crest on the front..

//Åsa
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor