Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 07 Aug, 2013 | Mina tankar | (786 Läst)

Lite funderingar

Nu har hjärnan fått brottas med lite tankar under några dagar och nu känner jag att det är dax att blow of some steam!

För det första så ska jag ge mig in i debatten om barnmisshandel. Vart drar man gränsen för det egentligen? All sorts av våld när det gäller barn är fruktansvärd på alla sätt och vis, vare sig det är psykisk eller fysisk.. Något som dock få uppmärksammar är den misshandel som fler och fler barn måste utstå utan att någon enda människa gör något åt det.. Det är fetman.

Hur kan det vara berättigat att låta sina barn bli tjockare och tjockare? Varför gör ingen något? Vårdpersonal har anmälningsplikt om dom märker att något barn blir fysiskt misshandlat.. Varför gör man inget när barnen har uppenbara problem med fetma? Jag förstår att det är en känslig fråga men för mig är det också barnmisshandel!

Barnen själva kan inte hållas ansvariga för detta då det helt och fullt är föräldrarnas ansvar vad barnen stoppar i sig.. Bryr man sig inte som förälder eller orkar man inte? Förhoppningsvis så är det väl inte något föräldrarna gör fullt medvetet men dom bidrar i alla fall till barnmisshandel.. Visst mycket handlar ju naturligtvis om okunskap men visst måste väl föräldrarna se!

Kanske låter hårt men jag tycker ändå att vi blir mer och mer medvetna om ett sunt leverne så det borde inte vara så svårt att se att det inte är normalt för ett barn att ha hängmage.. Sen vet jag att det är svårt att ta sig ur ett matmissbruk eller en dålig vana.. Men då borde skolan och sjukvården finnas där som stöd och guida föräldrar och barn in på rätt väg.. Vi måste vara rädda om våra barn, för det blir ett helvete för dom när dom blir äldre och ska måsta leva med dålig självkänsla och självförtroende över något som inte hade behövt vara..

Från det ena till det andra..

Häromdagen stod jag i kön på vår lilla Ica butik hemma och då slog det mig igen som så många gånger förut.. Vad är det med folk och stå i kö? Visst vi är duktiga på att stå i kö.. Men varför i hela fridens dagar måste man stå 2 cm bakom den som står framför? När jag lägger upp mina varor på bandet och av någon anledning måste vända på mig eller ta ett steg bakåt så håller jag på att falla över den ivriga människan som står bakom..

Visst kan man väl för guds skull få lite space när man står och ska betala? Vad är det som ska gå fortare för att man står kloss i rygg på den som står framför? När detta händer så brukar jag se till att det går ännu långsammare och stå kvar vid början av bandet lite extra länge bara för att jävlas..:o) Ses inte med blida ögon kan jag säga.. Fast för mig är det lika roligt varje gång.. Det har till och med hänt att när jag står och betalar att jag ursäktar mig genom att säga: Förlåt men jag ska bara betala först om det är oki för dig..

//Åsa
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor