Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 20 Jul, 2013 | Mina tankar | (502 Läst)

Balsam för kropp och själ

Träning har alltid varit en stor del av mitt liv åtminstone i perioder.. Allt började vid ungefär 12 års ålder när jag först kom i kontakt med fotbollen.. Från början inte så många gånger i veckan men som ökades med åren.. Jag har aldrig vart någon råtalang utan har alltid fått jobba lite extra för att lyckas.. Ingen större bollkänsla utan det jag idag har, är byggd på träning och åter träning.. Jag lyckades inte komma speciellt långt inom fotbollen pga min brist på talang.. Men jag hade kul och gillade att träna..

Ni som spelat fotboll vet att även om man har talang så tränas det rätt hårt.. Det är konditionsträning, teknikträning och skotträning.. Taktiken ska oxå slipas.. Jag slutade efter några år när jag förstod att jag inte skulle komma så mycket längre än till Sunnanås B-lag på sin höjd.. Fram tills dess så hade jag ändå hoppats att chansen skulle dyka upp, att jag skulle lyckas pga min vinnarskalle.. Men icke..

Från början var det rätt så skönt att slippa den hårda träningen och bara slappa.. Efter ett tag så började kroppen längta efter den igen och min karriär som innebandyspelare inleddes.. Fantastiskt kul!! Mycket träning och kroppen började må bättre igen.. Det var samma sak här egentligen, hårdare träning för mig med tanke på brist på större talang.. Man kommer dock rätt så långt på vilja och bestämdhet.. Det förde mig ända ner till Stockholm, Balrog och ett SM-brons.. Visst jag var inte någon startspelare alltid men jag var delaktig..:o) Knäna satte dock stopp för den karriären..

Åter till soffsittandet ett tag.. Ni som tränar och har tränat vet att det går rätt så fort för kroppen att tappa den kondition den var i när man slutade träna.. När jag så blev less på det igen så blev det gymkort och ett jobb som brevbärare.. Men på något sätt så har det vart svårt för mig att träna när jag inte har en speciell tid att passa eller schemalagda träningar att gå till.. Vet egentligen inte varför.. Så här i efterhand så är det jäkligt trist och jag kan banna mig själv för det, även om jag inte kan göra ett dyft åt det.. Tänk om jag hade fortsatt min hårda träning?

Springa har jag alltid gillat men tyvärr så har jag gjort som dom flesta gör.. När jag väl har bestämt mig för att börja så har jag gått ut för hårt, vilket har inneburit att det blivit för jobbigt och så har jag skitigt i det.. Tillfällena är oändligt många då jag börjat springa för att sluta nästan direkt.. Visst är det märkligt? För saken är den att när man väl har den konditionen så att man kan springa utan att det är kräkjobbigt så finns det ingen bättre balsam för själen än just löpning..

För två år sedan drygt så körde jag igång min träning igen och denna gång så tog jag det lugnt i början.. Detta har lett till att jag idag kan springa låångt.. Jag springer inte för att jaga tider, jag springer inte för att bli bäst och jag tävlar inte med någon, inte ens med mig själv.. Jag springer för att det är så jäkla skönt! Kroppen mår bra och jag känner inte samma sug efter skräpmat och godis som jag gjorde förut.. Jag dricker inte lika mycket alkohol (även om jag aldrig har vart en storkonsument) för att det försämrar min träning..

Jag längtar efter nästa träningspass nästan direkt jag avslutat det jag håller på med.. Det är fantastiskt och denna gång ska jag inte bli en soffsittare igen som önskar att jag orkade fara ut och träna men inte gör det.. Jag springer lopp, åker skidor och cyklar.. Det känns inte som att det finns några hinder alls, inte ens tiden.. För jag prioriterar på ett helt annat sätt nu än vad jag gjorde förut.. Sen gör det ju saken mycket lättare att jag har en underbar fru som peppar mig och tycker att löpning och träning är lika roligt som jag..:o)

Men det absolut bästa med löpningen är att man behöver inte ha talang, man behöver inte kämpa så hårt för att kunna springa.. Det räcker med intresse, ett par fungerande ben, ett par skor, rätt träningskläder och musik i öronen.. I alla fall för mig..

//Åsa
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor