Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 14 Maj, 2013 | Mina tankar | (554 Läst)

Det blir inte alltid som man tänkt

För inte allt för länge sen så bestämde jag och min fru oss för att vi skulle förändra våran livssituation.. Vi var ett par soffpotatisar.. Förutom att vi var ute med hundar i skog och mark så rörde vi oss inte mer än nödvändigt..Vi åt gott och drack ännu godare.. Jag har tur för jag är utrustad med en kropp som på något sätt bränner kalorier i alla fall och jag blir inte direkt tjock.. Några trivselkilon såklart men inte så mycket mer.. Frugan har dock inte samma tur..

Vi började med att se över våra matvanor och frugan gick med i viktklubb och vi började prenumerera på en tidning som kunde ge oss det som vi behövde.. Ingen av oss gillar att laga mat och fantasin vad gäller matlagning är inte heller nått som hör till våra bästa sidor.. Utrustade med detta så bestämde vi oss även för att få det att funka helt så skulle vi ju behöva börja att motionera oxå..

När man jobbar heltid och har två hundar och två katter och ett hus att ta hand om så finns inte tiden för att gå på gym.. Så vi tänkte att vi börjar springa, då kan ju hundarna följa med..En gång i tiden så gillade vi att just springa men det hade vi kommit i från.. Sagt och gjort, jogging fick bli vårt motionssätt.. Vi började lugnt, för det hade vi läst.. Cykelbanan som går mellan Sävar och Umeå fick bli vårt ställe.. Vi sprang 10 lyckstolpar och gick tre.. Satan så jobbigt det var!! Så här i efterhand så är det väl ett skämt att kalla det att springa men då tyckte vi att vi gjorde det..:o)

Vi kämpade på och ganska snabbt så kändes det bättre och bättre.. Vi började prenumerera på fler tidningar, denna gång löpnings och träningstidningar som hjälpte oss om hur vi skulle göra.. Vi upptäckte ganska så snabbt att det vi hade på oss när vi luffsade runt på cykelbanan var ju ett skämt.. Så i väg till Intersport för att få lite hjälp med klädvalet.. Snacka om att det blev så mycket lättare!! Det kände ju som att man inte hade några kläder alls på sig i jämförelse..

Vilken resa vi har gjort!! Frugan har gått ner drygt 20 kilo och jag har nog tappat 8 kilo.. Vi mår bättre och är piggare.. Vår träning har blivit en livsstil och vi gör den med ett leende på läpparna..Vi har sprungit blodomloppet och tjejmilen, jag har åkt Tjejvasan två gånger och kraftloppet en gång.. Det går framåt!!

Men nu till helgen är det så dax för det stora eldprovet.. Göteborgsvarvet.. För frugan.. Vi är anmälda båda två men det blir bara hon som springer och jag och Accta får heja på i stället.. Mitt år har inte vart det bästa rent träningsmässigt.. Magen har krånglat och de senaste veckorna har jag haft en efterhängsen förkylning och inte kunnat träna så mycket.. Ska man springa 2.1 mil så behövs det lite mer träning..

Det var egentligen inte meningen att jag skulle följa med ner alls.. Java var ju dålig och vi ville inte riskera att något skulle hända medans vi var borta.. Men nu när det blev som det blev så ska vi åka hela familjen på en liten roadtrip.. Trist på flygbiljetter som redan är bokade och betalda men vad gör man?!? Nu är det som det är och vi orkar inte bry oss faktiskt.. Att lämna Accta ensam hemma med hundvakt var aldrig något alternativ.. Vi ska göra detta till en mysig helg tillsammans, vi tre.. De tre musketörerna.. Ska bli skönt att få komma bort några dagar och andas annan luft för en stund och förhoppningsvis så får vi känna av sommarvärmen oxå.. Det skulle vara gött..

//Åsa
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor