Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 03 Maj, 2013 | Mina tankar | (418 Läst)

Hon är inte längre vid min sida

Min älskade, älskade Java finns inte vid min sida längre.. Saknaden är enorm, tomrummet likaså.. Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag ska klara det.. Jag vet att jag kommer att göra det men jag vet inte hur, inte än..

Det har kretsat kring just de där orden, inte än.. Beslutet har kunnat skjutas upp till. inte än.. Men igår gick det inte längre och inte än förvandlades till nu är det dax.. Mitt förnuft skrek åt mig att detta var det enda rätta, medans mitt hjärta bromsade ända in i slutet..

När jag låg sked med henne på golvet inne hos veterinären så skrek mitt hjärta NEJ.. Jag ville bara öppna munnen och skrika: NEJ, låt henne vara.. Resa mig upp och ta med henne någonstans där vi kunde få vara, bara jag och hon, som det var förut.. Men jag var tyst och lät henne glida i från mig.. Det var det absolut jobbigaste och samtidigt lättaste beslut jag kunde ta, förnuftsmässigt.. Hjärtat skriker fortfarande nej och det gör ont, så ont..

Samtidigt så känner jag ett lugn inom mig.. Sedan i augusti har det gnagt en oro i mig om hur det ska bli, om hur hon mår och kommer hon att berätta för mig.. Kommer jag att märka det.. Hennes hälsa har ju inte vart på topp men hon har hängt med och hon har hängt med bra.. Men så igår så både märkte jag och hon berättade för mig..

Hon har berikat mitt liv på ett sätt som är svårt att förklara, hon har hjälpt mig genom sorg, glädje, tokigheter och mycket, mycket mer.. Jag avslutar med att använda mig av Linns ord: "Hon var ju min allra, allra, allra bästa vän.. Även om det låter konstigt att en hund kan vara det, men hon var det"..

//Åsa
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor