Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 20 Apr, 2013 | Mina tankar | (447 Läst)

Svåra beslut

För ganska så exakt 10 år sedan så fick vi hämta hem Liten Java.. Denna underbara, viljestarka, ursöta lilla varelse snirklade sig redan vid 3 veckors ålder djupt in i mitt hjärta och denna kärlek har bara växt sig starkare genom åren.. Nu är hon 10 år drygt och hennes tid börjar rinna ut, tror jag.. Hon har lurat döden många gånger och det är vid ett flertal tillfällen som vi trott att vi skulle måste släppa taget om henne.. Men hon har varje gång kommit tillbaka och blivit sitt vanliga livliga jag igen..

Det började redan vid 8 månaders ålder när hon fick en ganska elak fraktur på hennes ena bakben och med tanke på att hon var och är en sån aktiv hund så beslutade vi oss för att om hon inte skulle bli bra så fick hon sluta sina dagar.. Men bra blev hon och hon har kunnat springa som en galning genom åren och som hon har sprungit..:o) Hon har inte varit snäll mot sin kropp och det som har stått i vägen har hon inte hoppat över eller krupit under, hon har sprungit igenom det.. I alla fall försökt..:o)

Det har vart svåra magsjukor, öron och ögon inflammationer, halsinfektioner med två operationer som följd, krångliga talgkörtlar som vi har fått operera bort och säkert mer som jag glömt.. Men hon har hela tiden kommit igen tack vare sin levnadsglädje.. Förra våren räknade vi nog alla i flocken med att nu var det tack och godnatt.. Hon magrade väldigt och mådde inte alls bra.. Efter ett gott råd av en god vän så körde vi avmaskning på henne och ipps, vipps så piggnade hon på sig och gick upp i vikt igen.. Allt var då frid och fröjd tills semestern.. Några dagar innan vi skulle åka hem från västkusten upptäckte vi en juvertumör och ridån gick ner igen..

På den påföljande undersökningen hos veterinären så upptäcktes att hennes lymfkörtlar i halsen var alldeles förstora och dom misstänkte att hon fått lymfom.. Allt blev svart.. Jag skulle förlora min älskade Java!! Röntgen gjordes, prover togs och hon undersöktes från topp till tå.. Veterinärerna kliade sig i huvudet och undersökte lite till.. Men alla röntgenplåtar såg bra ut och likaså proverna..Java var ett mysterium som dom inte kunde förstå.. Dom upptäckte dock att hon har spondylos i ryggen som gör att hon måste gå på rimadyl resten av sitt liv..

Allt har flutit på fint under vintern och det enda som har stört är hennes ögon (som hon behandlas för) och några inflammerade talgkörtlar.. Visst ser man på henne att hon har blivit gammal och inte orkar som hon gjorde förr, men hon hänger på och är pigg och glad.. Häromdagen upptäckte jag en så kallad hotspot på ena kinden och för att vara på den säkra sidan så beställde vi ett besök hos veterinären om hon skulle behöva få antibiotika.. Väl där så ville jag ta ett blodprov för att kolla upp hennes lever och njurvärden, dessa värden blir dåliga när dom äter rimadyl..

Jag skulle få vänta för svaren skulle komma direkt.. Hade väl förväntat mig att det inte skulle se lika bra ut som i somras men så säger veterinären att hon har förhöjt socker! Ridå.. Herregud kan hunden inte få vara ifred? Ut för att ta ett kissprov som inte visade något och veterinären kliade sig i huvudet.. Igen.. Ja denna hund blir ingen klok på, jag har inte lyckats på 10 år..:o) Provet skulle i alla fall skickas i väg på analys för att verkligen säkerställa om det var diabetes eller inte..

Dagar av vånda och kulmen kom igår, känslorna tog över och tårarna bara strömmade ner för mina kinder.. Var det nu dax att jag skulle förlora henne, var tiden inne? Hur vet man? Skulle jag låta henne behandlas för diabetes om det visade det sig att det var det? Vad gör man när man ser att hon inte vill släppa taget utan vill vara med, trots henne små åkommor? Frågorna var många och jag hade inga svar, inte ett enda!! Jag tittar in i hennes ögon och kärleken till livet och till mig som strömmar ur dessa bruna ögon gör att jag kan inte ta något beslut.. Inte än..

Dagen avslutades i alla fall med att veterinären ringde och sa att det inte var diabetes..:o) Så jag behöver inte ta detta beslutet nu, hoppas jag..

Min älskade Java i sina bästa år
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor