Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 06 Apr, 2013 | Mina tankar | (393 Läst)

Musik både smärtar och helar

Musik har alltid varit en stor del av mitt liv.. När jag är ledsen tar jag min tillflykt till musikens värld men musiken gör mig även glad och får mig att minnas en massa saker.. Den hjälper mig även igenom hårda träningspass och långa nätter på jobbet, städning och mycket annat.. Jag älskar även att sjunga till och även om jag inte är bäst på just det så är jag inte sämst heller..:o)

Texterna fascinerar mig och när jag var yngre så satt jag framför min bandspelare och lyssnade och skrev ner varenda text.. Jag älskade när texterna fanns med när jag köpte skivan och gjorde dom inte det så lyssnade jag om och om igen tills jag fick det rätt på papperet.. Låten blir bättre om jag kan relatera till den på nått vis.. Dom gångerna mitt hjärta brustit så har texterna hjälpt mig i mitt sorgearbete och framförallt dom låtarna med hjärta och smärta..:o)

Jag är en allätare vad gäller musik och kan inte sätta mig själv i ett speciellt fack, är det en melodi och en text som tilltalar mig så faller jag pladask.. Mycket av den musik som jag lyssnar på och har lyssnat på genom åren kommer ifrån min bror.. Han har introducerat mig för band som Crowded House, Live och Takida, men även tro det eller ej.. För Pink..:o) Han ansåg alltid att det var han i familjen som hade bäst musik smak.. Där är vi än idag oeniga om men jag måste ge honom cred för det mesta av det han spelat för mig har vart bra.. Förutom när han har vart inne i sina perioder av märkliga musik val såsom: Iglesias Sr ( jo det är faktiskt sant, till hans försvar ska väl sägas att han var tonåring;o)), David Bowie och Mötley Crue.. Inte min typ av musik..

All denna musik har efter hans bortgång i mångt och mycket vart svårt för mig att lyssna på.. Framförallt Takida, varför just dom vet jag inte.. Visst har jag lyssnat men inte i samma utsträckning som förut.. Det är många gånger som jag suttit vid hans grav för att spela ny musik för honom och Takida låtarna är alltför smärtsamma att spela.. Jag gör det men det gör så ofantligt ont.. Så när min fru berättade för mig att Takida skulle komma till Umeå och att hon så gärna ville att vi skulle gå och se så var det med blandade känslor jag sa ja.. Eftersom att jag är en människa som inte vill vara rädd för något och gärna facear det som är jobbigt så bestämde jag mig ganska så snabbt.. Vad är det värsta som kan hända lixom?

Igår var det då dax för denna konsert.. En boxroom tour som dom själva kallar den för, lite mer intimare än en vanlig konsert.. Vi fick jättebra platser tack vare våran vän Linda och satte oss tillrätta förväntansfulla.. In kommer bandet och när Robban tar första tonen så kom oxå min första tår, jag grät mig igenom hela första låten.. Känslorna som blossade upp i mig kunde jag inte hantera utan tårar, det var en blandning av saknad,sorg, ilska, kärlek och lycka.. Saknad över att vi inte kommer att kunna dela musiken på samma sätt som tidigare, sorg över att inte få uppleva detta tillsammans med honom, ilska för att allting är så jävla orättvist, kärlek till honom för att jag har musiken som hjälper mig att minnas och lycka för att jag gick dit och för att jag lever!

Konserten var fantastisk och det var inte slut tårar bara för att den första låten tog slut, det kom fler och mot slutet var det nog mest lättnad och saknad tårar som kom.. Lättnad för att det kändes som att jag behövde detta, jag behövde det för att kunna lyssna igen.. För att inte vara rädd för smärtan som Takidas låtar har fått mig att känna.. Pga detta så hittade jag en ny sång med dom som har gått varm på Spotyfi idag...

Reason to cry.. Fantastik låt med en text som beskriver hur jag känner när det gäller min bror... I mångt och mycket iaf..

All I want
All I need
Is to make you breathe
All that I want
All that I need
Is to make you breathe

Please begin to breathe

//Åsa
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor