Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 25 Mar, 2013 | Träning | (218 Läst)

Nytt träningsupplägg

Ett tag nu så har min kropp sagt ifrån så fort jag börjar ta i mer i min träning.. Intervaller går helt bort pga att det svartnar för mina ögon när jag tar i och kroppen stänger ner.. Skit tråkigt.. Vet inte vad det beror på men jag har tagit kontakt med min läkare och har vart och tagit prover.. Ekg är taget och det syns inget på det och det låter bra både i lungor och hjärta.. Gott så..

Så nu får jag lägga upp träningen lite annorlunda och utesluta allt som gör att jag måste ta i lite extra.. Jag var igår ute och sprang en mil och det gick bara fint.. I lugnt och skönt tempo, jag orkade och så även min kropp.. Det får bli upplägget fram till Göteborgsvarvet så får vi se hur det går..:o)

Det är ju så förbaskat skönt att vara ute och springa, rensa tankarna och bara vara i nuet på nått sätt.. Igår tog jag med mig älskade gammhunden för då vet jag att jag inte skenar i väg i nått högt tempo.. Oj som hon kämpade min lilla krigare! Det är ju tur att jag ser på henne när hon inte riktigt orkar för om hon fick göra som hon ville så skulle hon springa på som en galning för att sen inte kunna resa sig upp på flera timmar.. Men vi tog det lugnt och gick när hon behövde och sprang när hon orkade.. Riktigt ljuvligt var det i fina vårvintervädret..:o)

//Åsa
minatankar | 25 Mar, 2013 | Mina tankar | (358 Läst)

Konstiga val, fattiga kändisar och självupptagna människor

Alla är vi olika och prioriterar olika och framförallt tänker olika.. Vi gör saker som andra inte förstår och andra gör saker som inte vi förstår.. Ibland kanske vi inte förstår själva varför vi gör saker.. Jag är fullt medveten om att vi alla har olika förutsättningar och är uppfostrade olika med oliktänkande föräldrar och kanske avsaknaden av föräldrar.. Vi gör alla val här i livet, vissa väldigt braiga sådana medan vissa har lite mer otur eller helt enkelt inte tänker innan valet görs.. Men vi har alla ett val!

Jag har haft sån tur att jag är uppfostrad på det sättet att jag vet vad som är rätt och fel enligt lag.. Jag vet att jag inte får ta saker som inte är mina egna, jag får inte köra för fort, jag får inte köra full m.m, m.m.. Jag vet även att om jag nu skulle bryta mot lagen på ett eller annat sätt så får jag stå för mitt handlande och mina val och ta konsekvenserna av det..

Det är nog många som inte håller med mig i detta och vet ni det är helt oki..:o) Jag blir bara så trött på att allt ska skyllas på andra.. Att man gör vissa saker för att det har hänt saker i ens liv som inte är så bra, på ett eller annat sätt.. Men si jag köper inte det! Alla har vi ett val, ett val att göra rätt enligt lag.. För jag pratar nu om att bryta mot lagen,, Om man väljer att göra något som att t ex sno bensin, även om det bara är 288 kr, så har man ju gjort fel.. Man har tagit nått som inte är ens eget.. Visst polisen ska naturligtvis göra rätt.. Men vad är rätt i detta fallet? Låta tjuvarna slippa undan? Ja det hade dom ju kunnat göra men hade dom gjort sitt jobb då?

Missförstå mig rätt nu, det är fruktansvärt tragiskt att dessa två människor fick sätta livet till.. Tro inte att jag tycker något annat,, Det som stör mig är att allt nu läggs på poliserna.. Enligt Aftonbladet så följde dom inte till punkt och pricka vad dom skulle göra men ska verkligen dessa poliser behöva anklagas för vållande av annans död för att en människa väljer att köra igenom en bom och rätt ut i vattnet? Var är rimligheten i det? För hade dessa människor gjort såsom man skulle göra, betalt för sin bensin.. Ja då hade inget av detta hänt.. Alltså göra rätt val från början..

Sen har vi ju dessa fattiga kändisar.. Har ni läst om dom? Jo förstår ni det är dom som inte kan tänka sig att vara med i Let's Dance för dom får för dåligt betalt.. 10 tusen kronor per vecka får dom bara dom stackarna.. Och till råga på allt så måste dom träna flera ggr om dagen så att de andra åtaganden dom har kan dom inte fullfölja och får inte heller.. Ja tänka sig att man måste träna så mkt för att kunna lära sig att dansa?!?

10 tusen kronor i veckan! Ring mig jag är gärna med, jag kan till och med avstå från den lönen jag har idag.. Lätt som en plätt.. Tacka nej för att ni har annat att göra som bringar in mer pengar, gott så.. Men kom för fan inte och säg att det är för dåligt betalt!! Det är ett hån mot den svenska befolkningen som trots slit på flera arbeten, sjukskrivning m.m inte klarar av att få ihop till mat och husrum!! Tänk efter innan ni uttalar er så plumpt!

Min sista strykpåse för kvällen går till alla självupptagna människor.. Skärp er!! Allt kretsar inte kring er och ert väl och ve eller vad ni gör och inte gör.. Det finns andra människor runt omkring er som kanske oxå behöver uppmärksamhet, som oxå vill berätta om sitt liv.. Jag ska väl tillägga att för min egen del så bryr jag mig inte såå jäkla mkt i detta.. Dom människor som betyder något för mig är långt ifrån självupptagna.. Men jag tänker på andra människor som kanske inte har så bra självkänsla eller självförtroende och som kanske önskade att dom fick synas mer.. Fick prata mer om sitt och det som intresserar dom.. Så snälla ni, tänk lite.. Oki, ni kanske inte är så intresserade av vad andra människor gör och inte gör.. Men tänk då på att andra människor kanske inte bryr sig så mkt om vad ni gör heller när ni börjar babbla om ert!!

//Åsa
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor