Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 25 Mar, 2013 | Träning | (224 Läst)

Nytt träningsupplägg

Ett tag nu så har min kropp sagt ifrån så fort jag börjar ta i mer i min träning.. Intervaller går helt bort pga att det svartnar för mina ögon när jag tar i och kroppen stänger ner.. Skit tråkigt.. Vet inte vad det beror på men jag har tagit kontakt med min läkare och har vart och tagit prover.. Ekg är taget och det syns inget på det och det låter bra både i lungor och hjärta.. Gott så..

Så nu får jag lägga upp träningen lite annorlunda och utesluta allt som gör att jag måste ta i lite extra.. Jag var igår ute och sprang en mil och det gick bara fint.. I lugnt och skönt tempo, jag orkade och så även min kropp.. Det får bli upplägget fram till Göteborgsvarvet så får vi se hur det går..:o)

Det är ju så förbaskat skönt att vara ute och springa, rensa tankarna och bara vara i nuet på nått sätt.. Igår tog jag med mig älskade gammhunden för då vet jag att jag inte skenar i väg i nått högt tempo.. Oj som hon kämpade min lilla krigare! Det är ju tur att jag ser på henne när hon inte riktigt orkar för om hon fick göra som hon ville så skulle hon springa på som en galning för att sen inte kunna resa sig upp på flera timmar.. Men vi tog det lugnt och gick när hon behövde och sprang när hon orkade.. Riktigt ljuvligt var det i fina vårvintervädret..:o)

//Åsa
minatankar | 25 Mar, 2013 | Mina tankar | (364 Läst)

Konstiga val, fattiga kändisar och självupptagna människor

Alla är vi olika och prioriterar olika och framförallt tänker olika.. Vi gör saker som andra inte förstår och andra gör saker som inte vi förstår.. Ibland kanske vi inte förstår själva varför vi gör saker.. Jag är fullt medveten om att vi alla har olika förutsättningar och är uppfostrade olika med oliktänkande föräldrar och kanske avsaknaden av föräldrar.. Vi gör alla val här i livet, vissa väldigt braiga sådana medan vissa har lite mer otur eller helt enkelt inte tänker innan valet görs.. Men vi har alla ett val!

Jag har haft sån tur att jag är uppfostrad på det sättet att jag vet vad som är rätt och fel enligt lag.. Jag vet att jag inte får ta saker som inte är mina egna, jag får inte köra för fort, jag får inte köra full m.m, m.m.. Jag vet även att om jag nu skulle bryta mot lagen på ett eller annat sätt så får jag stå för mitt handlande och mina val och ta konsekvenserna av det..

Det är nog många som inte håller med mig i detta och vet ni det är helt oki..:o) Jag blir bara så trött på att allt ska skyllas på andra.. Att man gör vissa saker för att det har hänt saker i ens liv som inte är så bra, på ett eller annat sätt.. Men si jag köper inte det! Alla har vi ett val, ett val att göra rätt enligt lag.. För jag pratar nu om att bryta mot lagen,, Om man väljer att göra något som att t ex sno bensin, även om det bara är 288 kr, så har man ju gjort fel.. Man har tagit nått som inte är ens eget.. Visst polisen ska naturligtvis göra rätt.. Men vad är rätt i detta fallet? Låta tjuvarna slippa undan? Ja det hade dom ju kunnat göra men hade dom gjort sitt jobb då?

Missförstå mig rätt nu, det är fruktansvärt tragiskt att dessa två människor fick sätta livet till.. Tro inte att jag tycker något annat,, Det som stör mig är att allt nu läggs på poliserna.. Enligt Aftonbladet så följde dom inte till punkt och pricka vad dom skulle göra men ska verkligen dessa poliser behöva anklagas för vållande av annans död för att en människa väljer att köra igenom en bom och rätt ut i vattnet? Var är rimligheten i det? För hade dessa människor gjort såsom man skulle göra, betalt för sin bensin.. Ja då hade inget av detta hänt.. Alltså göra rätt val från början..

Sen har vi ju dessa fattiga kändisar.. Har ni läst om dom? Jo förstår ni det är dom som inte kan tänka sig att vara med i Let's Dance för dom får för dåligt betalt.. 10 tusen kronor per vecka får dom bara dom stackarna.. Och till råga på allt så måste dom träna flera ggr om dagen så att de andra åtaganden dom har kan dom inte fullfölja och får inte heller.. Ja tänka sig att man måste träna så mkt för att kunna lära sig att dansa?!?

10 tusen kronor i veckan! Ring mig jag är gärna med, jag kan till och med avstå från den lönen jag har idag.. Lätt som en plätt.. Tacka nej för att ni har annat att göra som bringar in mer pengar, gott så.. Men kom för fan inte och säg att det är för dåligt betalt!! Det är ett hån mot den svenska befolkningen som trots slit på flera arbeten, sjukskrivning m.m inte klarar av att få ihop till mat och husrum!! Tänk efter innan ni uttalar er så plumpt!

Min sista strykpåse för kvällen går till alla självupptagna människor.. Skärp er!! Allt kretsar inte kring er och ert väl och ve eller vad ni gör och inte gör.. Det finns andra människor runt omkring er som kanske oxå behöver uppmärksamhet, som oxå vill berätta om sitt liv.. Jag ska väl tillägga att för min egen del så bryr jag mig inte såå jäkla mkt i detta.. Dom människor som betyder något för mig är långt ifrån självupptagna.. Men jag tänker på andra människor som kanske inte har så bra självkänsla eller självförtroende och som kanske önskade att dom fick synas mer.. Fick prata mer om sitt och det som intresserar dom.. Så snälla ni, tänk lite.. Oki, ni kanske inte är så intresserade av vad andra människor gör och inte gör.. Men tänk då på att andra människor kanske inte bryr sig så mkt om vad ni gör heller när ni börjar babbla om ert!!

//Åsa
minatankar | 21 Mar, 2013 | Mina tankar | (360 Läst)

Hypokondriker och Instagram

Jag skulle absolut inte börja med Facebook inte heller Twitter och framförallt inte Instagram.... Just nu har jag användare på alla tre ställena, vad hände?!? Jag är egentligen ingen människa som behöver ha koll på allt och alla, inte egentligen.. Egen vilja har jag och är egentligen inte speciellt lättövertalad, inte egentligen..

Facebook halkade jag in på när några av mina kusiner hade skrivit så fina saker om min lillebror när han hade gått bort.. För att se detta så fick man ju lov att registrera sig, sen var jag fast..:o) Twitter blev ett måste för att hänga med i fotbollssnacket, få veta vad som händer ist för att själv måsta surfa runt på alla möjliga och omöjliga sidor.. Ska tillägga att jag har nog inte skrivit där mer än en eller två ggr, jag följer mest en massa folk som kan ge mig den infon som jag vill ha..

Men Instagram?!? Varför var mitt svar när min fru frågade varför jag inte ville gå med i Instagram.. Jag tycker att jag lägger så mkt tid ändå på olika grejer på nätet, att det lixom räcker.. Men så blir jag naturligtvis så nyfiken oxå och kan inte för den saken skull hålla mig borta.. Får väl se hur det blir med det, men ett konto finns nu iaf..:o) Kanske gillar jag det, kanske inte..;o)

Sjukdomar och jag är väl egentligen inget som någonsin har vart nått problem, inget jag har tänkt så mkt på och inget som har fått tagit tag i min hjärna.. Kanske för att jag har spenderat ganska många timmar på sjukhus och är inte rädd för sjukhus och tycker inte heller att det är läskigt.. Kanske för att jag har mina sjukdomar redan och tycker att det räcker så..

På senaste tiden så har dock något hänt och just nu så kretsar alla dess sjukdomar i min hjärna.. Nått händer med min kropp och jag mår inte bra.. Jag är trött, matt i kroppen, har gått ner i vikt (inte jättemkt men dock), vid ansträngning som är mer än vad jag brukar anstränga mig så svartnar det för ögonen... Det är något som är fel i min kropp, det känner jag, men jag vet inte vad och hjärnan går på högvarv! Diabetes, låg ämnesomsättning t om cancer har slagit mig... Ja ni märker ju!

Så just nu så försöker jag lugna mig och inte dra i väg i tankarna.. Det brukar inte vara jag, inte egentligen.. Jag är förnuftig och väntar alltid på resultat eller svar innan jag börjar oroa mig.. Jag menar att man behöver inte oroa sig förrän man vet svart på vitt.. Jag har en tid hos min läkare på HC på måndag så jag ska försöka sansa mig och vara mitt förnuftiga jag fram tills dess..

//Åsa
minatankar | 18 Mar, 2013 | Mina tankar | (376 Läst)

Planering är bra men inte alltid genomförbar

Skitdag!! Usch vad jag inte gillar dessa dagar!! Dom kommer ju betydligt mer sällan nu än vad dom gjort förut men jag gillar dom inte mer för det.. Allt känns så orättvist och jag vill bara krypa ner i ett hål och försvinna..

Läst lite mer i min blogg idag och det slår mig ganska frekvent att jag känns så bekymmerslös på något vis.. Och det var jag ju kanske till viss del, det märks oxå att jag inte alls är samma människa längre... Detaljerna är annorlunda och fokus låg på något helt annat än vad det gör idag.. Det som dock sticker ut mest är vad mkt jag har glömt.. Saker som borde vara viktiga i mitt minne har bara försvunnit.. Märkligt vad som händer med en människa när man drabbas av en stor sorg..

Jag är glad att jag har hittat tillbaka hit så att jag får uppleva saker igen och minnas.. Minnas fina stunder med min älskade lillebror.. Förundras över hur jag tänkte och glädjas åt att jag får en del minnen tillbaka även om det smärtar..

Jag är en helt annan människa nu än vad jag var för fyra år sedan, kanske inte alltid till det bättre men jag jobbar ständigt med mig själv på ett sätt som jag vet att jag inte gjorde då.. Visst jag har mer ärr i min själ och mår jäkligt dåligt emellanåt men strävan är alltid att det ska bli bättre och förhoppningsvis är det ett tag tills jag får en sån här skitdag igen..:o)

//Åsa
minatankar | 18 Mar, 2013 | Mina tankar | (355 Läst)

Min fru och teknik

Ja herregud vad ska man säga?! Man lär sig nått nytt varje dag?! Ja när det gäller min älskade fru och teknik så är det nått som inte stämmer, dom är inte kompatibla alls.. Visst intresset finns inte från hennes sida så att hon ska lära sig och komma ihåg har jag för längesen gett upp hoppet om.. Men kombinationen är hur som helst katastrof!!;o) Saker kan funka hur bra som helst tills dess att hon ska använda dom, kommer jag då dit och ska kolla vad problemet är.. Ja då funkar det..:o) Jag tycker synd om henne faktiskt, hon vet inte vad hon gör och framförallt så har jag ingen aning om vad hon sysslar med.. I morse kom hon hem efter en natt på jobbet och sa: Det är nått fel på din bildskärm! Fel på min bildskärm? Hur kan det bli fel på en bildskärm? Jo för den var upp och ner på.. Hon har alltså på nått sätt lyckats göra så att bildskärmen blivit upp och ner på och hon har som vanligt ingen aning om hur hon gjort.. Vad säger man?!? haha.. Jag testade allt jag kunde tänka mig i kombinationer men fick ge mig.. Bara att gå in på en annan dator och googla och ipps, vipps så hade jag hittat vad problemet var.. Hon har alltstå, lyssna nog nu!! Hon har alltså lyckats med att trycka in ALT+CTRL+pil ner eller upp.. Just i den ordningen!! Av misstag alltså.. Vem lyckas med det?? Jodå, min fru!!<3<3<3

//Åsa
minatankar | 17 Mar, 2013 | Mina tankar | (335 Läst)

Nostalgi & Tjejvasan

Har legat i soffan och läst mina gamla inlägg här på bloggen.. Jag får mig många goda skratt och det trillar en och annan tår nerför kinden.. Kul att jag har det kvar!!:o)

10 min tog det innan Vasaloppet 2014 var fullbokat, vilken tur att jag inte ska åka det nästa år..;o) Men nu är jag iaf anmäld till Tjejvasan, nästa år då jäklar ska jag slå båda mina rekord.. Viljan finns och min vilja är inte att leka med..;o) Bara att träna på som en galning så kommer jag att fixa det.. Vore även trevligt om jag och frugan är ledig tillsammans så att hon kan följa med mig.. Det är ju 90 års jubileum så det blir nog nått alldeles extra..:o)

//Åsa
minatankar | 17 Mar, 2013 | Mina tankar | (343 Läst)

Bloggproblem och en härlig promenad

Hade helt glömt bort vad bökigt det är med blogg och att det tar lite mer tid än vad det t ex gör med fejjan.. Där kan man bara lägga upp en bild direkt från telefonen direkt man har tagit den.. Men si det går inte, iaf inte på denna blogg.. Den ska redigeras så att den inte är så stor först och då måste jag först maila den från min telefon till en ny mailadress som jag nyss fixat.. Jag gör det säkert krångligt för mig, det är möjligt men nu får det bli så här.. Tänkte att det borde ju funka med sladd från telefonen till datorn men det går inte, vet inte vad jag gör för fel..:o) Nog för att jag är teknisk men tydligen inte så teknisk..;o) Men nu har jag iaf fått ordning på bilderna, hade för litet utrymme förut men admin har gett mig mer och det tackar jag för.. Fick lov att ta bort några gamla kort så ni som följt mig tidigare eller ni som är nya lär märka på några gamla inlägg att det saknas bilder där det borde vara sånna.. Jag ber om ursäkt för det men jag kan inte göra så mkt åt det, tyvärr..

Efter jobbet idag var jag både trött och hade lite magknip men efter att jag kommit mig ut i det fina vädret och tagit mig från jobbet till farsan för att hämta Linn, så kände jag att en prommis inte skulle vara så dum.. Sagt och gjort så åkte vi hem och hämtade dogsen och drog i väg mot skoterspåret... Ljuvligt var ordet.. Blåste lite förvisso, men vi kämpade på och var ute i en timme..

Som ni ser så hade vi det fantastiskt..:o) Det är ganska lätt att ladda batterierna när man är ute i denna fanstastiska natur.. Får man sen spendera den tillsammans med två springande hundar och en pratglad 9-åring som vart hos farfar i en och en halv dag, ja kan det bli bättre?!? Ja det är klart, en babblande snygg fru vid sidan om hade ju inte vart dumt..;o)

//Åsa
minatankar | 17 Mar, 2013 | Mina tankar | (378 Läst)

Facebook

Ni får ursäkta tjatigheten idag men jag håller på att testa bloggen jäntemot fejjan.. Får inte riktigt till det som jag vill.. Därför detta tjat..;o)

//Åsa
minatankar | 17 Mar, 2013 | Mina tankar | (352 Läst)

Nystart

Av en slump så hittade jag tillbaka hit! Oj vad längesen det var.. Tänkte att jag kanske skulle ta upp mitt bloggande igen, ha det som en del i min vardag.. Ja varför inte!?! Nu när jag sitter här och skriver så märker jag att jag har saknat det..:o) Många är anledningarna till att jag inte har satt min fot här inne på ganska så länge, vissa saker kommer jag antagligen att skriva om, vissa inte.. Tankarna kommer som förut att flöda fritt så håll i er..:o)

Som sagt mkt har hänt sen sist och även jag har förändrats, förbättrats och säkert även försämras.. Det som består är att jag fortfarande är lyckligt gift med min underbara fru, Java lever och frodas trots att hon har hunnit bli 10 år..:o) Och vi bor fortfarande kvar i vårt fina hus.. Sen har mkt förändrats och det kommer jag att stöta och blöta här i mina inlägg.. Livet kan ta vändningar som ingen trodde och det har det gjort i mitt liv, både till det sämre och bättre..

Härligt att vara tillbaka...:o)

//Åsa
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor