Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 18 Maj, 2007 | Mina tankar | (862 Läst)

Monstret i Sävar

Jag som trodde att vi hade flyttat till ett lungt samhälle ett par mil från Umeå där vi kunde leva i lugn och ro... Allt har verkligen varit lugnt och fridfullt ända tills i fredags... Då flyttade monstret till Sävar!!! Ett väldigt gulligt sådant förvisso men dock ett monster av stora mått... Idag när jag kom hem så var det inte långt bort att vi hade en liten valp till salu, Camilla var helt slut.. Man måste passa henne varje vaken sekund annars så hittar hon på nått rackartyg... Bävar verkligen för nästa vecka när jag ska vara hemma med henne, men bara för att jävlas med Camilla så kommer hon väl att vara en ängel.. haha.. Kennelmamman brukar säga att man får den hund man förtjänar... Då undrar jag vad Camilla har gjort för ont...;o) Det ska dock sägas att hon är väldigt söt oxå, när hon sover...
Idag har Java varit offer och då framför allt Javas kindpåsar, hon bet sig fast så hårt så att Java skrek och Camilla fick komma till undsättning... Strax efter att hon släppt så satt hon fast lika hårt i Javas ena bakben... Stackars Liten!! Av någon konstig anledning så sa hon inte ifrån heller, men det är väl nått konstigt hundspråk över det oxå kan man anta... Sen har Camilla jagat henne runt hela tomten i bara strumplästen... haha.. Det hade jag gärna sett... Allt låter väldigt hemsk men det är ju samtidigt lite charmigt oxå, framförallt när vi har haft det så lätt med både Zelda och Java när dom var små... Även om man lägger ihop allt som dom gjorde när dom var små så kommer dom inte ens i närheten av vad den här lilla tjejen har gjort på en vecka... Nä, så snälla valpar som Zelda och Java har varit kommer vi nog inte att få igen... Men hon verkar ändå väldigt lättlärd och framförallt mutbar, har man bara godis med sig så kan man lätt muta henne och då släpper hon det hon har i munnen... Det kommer nog att bli en fin och snäll hund bara vi fått forma henne lite, kul oxå att hon är helt olik Java... Gillar ju det med hundar att dom har sina egna personligheter och ingen är den andra lik... Ingenting blir tråkigt då...;o)

//Åsa
minatankar | 18 Maj, 2007 | Javas träningsbok | (823 Läst)

Spontanträning på El-vägen

Jobbade till 17:30 idag och när jag kom hem så tog jag med mig en uttråkad Java på en promenad... Först så tänkte jag bara låta henne springa av sig lite men det var så skönt så vi var ute i 1 timme och hade det jättemysigt... Såg ut som att Java verkligen njöt, lite ensamtid med sin matte gör gott för själen sa hon... Mitt i promenaden bestämde jag mig för att träna lite och se hur jag skulle kunna göra med positionen... Vet dock inte om jag blev nått klokare...;o) Använde mig av godis i stället för kong vilket gjorde att hon tittade efter handen och inte i mina ögon... Tror ännu mer nu att "problemet" ligger i att nu när hon lärt sig belöningssystemet så vill hon så gärna se mig i ögonen... Jaja, det känns som att ifall jag har blitt av med hennes pip så är allt möjligt...;o)
Testade även lite skall och det var minsann en syn för gudarna, eller snarare ett ljud för gudarna... Har ju hitills tränat med lite gottare belöning, som pizza, köttbullar m.m.. Men idag hade jag ju vanligt träningsgodis och det var väl ingen hit direkt, hon lät som en fiskmås... haha... Tur att vi var helt själva och att ingen såg eller hörde oss, annars hade dom nog trott att jag misshandlat henne... Så jag får ta till lite smarriare saker i fortsättningen, det verkar iaf som att hon har förstått ordet men har lite svårt för ljudet...;o)

//Åsa & Java
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor