Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 18 Feb, 2007 | Mina tankar | (846 Läst)

Melodifestival och kräksjuka

Ja då var tredje delfinalen av Melodifestivalen avklarad och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka... För det första så förstår jag inte hur dom gör när dom lägger upp programmet om vilka låtar som ska vara i vilka delfinaler, igår var det nämligen det bästa startfältet hitills.. Nu har jag förvisso inte sett andra delfinalen så den kan jag inte uttala mig om men enligt min mamma så var det inget speciellt... Magnus Carlssons låt "Live Forever" var helt klart den bästa låten hitills!! Kan dock inte säga nått om de två idolerna som gick vidare till den stora finalen för dom gjorde riktigt bra framträdande båda två och låtarna var det inget fel på heller... Men vad hände med Magnus?? Tyvärr så tror jag att de flesta röstar på artisten och inte på låten och så tror jag fallet var med Nanne, för låten var mkt sämre än Magnus låt ... Nu är det ju en delfinal kvar så jag ska väl inte uttala mig allt för kritiskt till uppdelningen av låtar men det övergår mitt förstånd att man kan lägga så många bra låtar i ett och samma program.. Förstår dom inte att de bästa låtarna riskerar att åka ut?!? Sedan borde dom, vis av erfarenhet veta att tittarna röstar på artisten och inte låten... Jag blir upprörd när folk inte kan tänka längre än näsan räcker och röstar på ett utseende eller en person... Nu ska jag ytterligare förtydliga att jag är inte besviken över låtarna som gick vidare igår, dom var bra men jag tycker att "Live forever" åtminstone borde ha kommit till andra chansen på bekostnad av Nannes kysslåt... Men nu till det positiva, det är mkt roligare...;o) Låt nr 7, "För att du finns" med Sonja Aldén... Vilken sångerska, vilken utstrålning och vilken fin låt, helt klart kvällens överraskning.. Denna tjej har alltså skrivit en massa låtar till Shirley Clamp, b la en av låtarna som Helle sjöng på vårat bröllop, "Du är allt".. Låtarna påminner om varandra, så det var kanske därför jag gillade den... ;o) Man kan ju undra varför man inte har hört talas om henne som sångerska förut, vilken pipa!! De två idolpojkarna gjorde inte bort sig alls och Sebastians låt är nog såsom en Sebastian låt är, den tar sig ju mer man lyssnar på den... Måns är ju ett litet charmtroll och nog är det så att flickorna röstade på honom mer än dom röstade på låten, dock var det inte nått fel på den då jag tyckte att den var helt ok.. Så det är med delade känslor som jag lägger denna delfinal till handlingarna, fruktansvärt besviken att Magnus inte gick vidare men ändå nöjd för att låtarna som gick vidare var helt ok...

Nu till nått helt annat... Kräksjuka härjar i Överboda... Vilken tur att dom hann åka dit i fredag så vi slapp ha en kräkande unge i Sävar, jag vill inte ha den sjukan igen... Det var ju meningen att vi skulle åka dit i går efter jobbet och käka, umgås och se hur det blev i gillestugan efter tapetsering och golvläggning... Av detta vart det nu inget men eftersom att vi skulle måsta ut iaf då jag skulle låna Pers bil och inhandla lite grejer till den sjuka flickan, så var det inget annat att göra än att åka iaf... Synen som jag mötte där jag stod på bron och överlämnade de inhandlade blöjorna, glassen och tidningen var ganska komisk... Per kom bärandes på Linn, han höll henne i armhålorna på armlängds avstånd, hon grät som en stucken gris och hade kräkts över hela sig... Stackars liten, det är inget kul att ha magsjuka och framförallt inte när man är så liten... Faster kom med en Tom & Jerry tidning med en rolig leksak i, när man är sjuk så behöver man tidningar... 32 kr kostade den stackars tidningen!! Helt sjukt, när blev en serietidning så dyr??
Senare på kvällen så fick jag prata med sjuklingen och det första hon sa var: Tack för den här grejen!! Kan man ha den ute?? Det visade sig att hon hade glömt av sitt illamående för en stund och sprungit runt och lekt med den, var det nu var för nått... Tur att hon har sin faster som vet vad hon behöver...;o)

Pratade även med Eva som har Indra, mamman till den förhoppningsvis nya valpen... Hon berättade att hon sett en slempropp och då är det tydligen väldigt säkert att det är valpar i magen... Kul!! Nu får vi bara vänta och se och försöka komma överens om nått bra namn... Bokstaven A ska namnen börja på och Camilla och jag är inte rikigt överens än, hon vill att hunden ska heta Aili och jag Arena, ifall det nu blir en tik.. Blir det en hane så har vi nog kommit överens om Agger... Men när vi var i Ö-vik så kom jag på ett bra namn, Trigga... Det tyckte vi båda om så vi kan väl hoppas att Lisa ändrar bokstav så att det blir T istället, nu när vi var så rörande överens...;o)

Sen var det ju det här med tapetsering... Vi hade hoppats på att mamma och Kenta skulle kunna stanna kvar några dagar och hjälpa oss med tapeterna, jag är ledig tisdag och onsdag till veckan... Nu kunde inte dom så då kom jag och Camilla överens om att vi skulle försöka fixa det själva... Kollade på ett program i går som handlade om två 80-åringar som tapetserade i sin sommarstuga och om dom klarar det så borde fan vi oxå göra det... Learn by doing!! Vad är det värsta som kan hända?? Nån gång så måste vi ju lära oss och vi kan ju inte alltid förlita oss på Mamma och Kenta... Sen kommer det nog att kännas bättre när man har fått göra det själv och får lite självförtroende, ipps wipps så kanske hela huset är renoverat... haha.. Jag var ju med och hjälpte Kenta när vi tapetserade i vardagsrummet och det är liknande tapeter som vi ska ha i gästrummet, easy up, sen finns det fullt med information på internet så nog ska vi klara oss... Annars får vi väl ringa Kenta och så får han väl åka ner akut till Sävar och rädda oss, eller rättare sagt tapeten...;o)

//Åsa
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor