Blogg gratis Logga in

Mina tankar

minatankar | 28 Jan, 2007 | Mina tankar | (842 Läst)

Sparkåkning, städning & fotboll

Idag har jag utmanat min förkylning ordentligt.. När jag klev upp och såg vilket fint väder det var (-10 och strålande sol) bestämde jag mig för att jag skulle anstränga mina luftvägar lite så jag tog fru, hund och spark och begav mig ut... Det måste ha sett rätt dråpligt ut där vi drog fram... Camilla sparkade, jag satt på sparken och Java drog oss... Vilken fart vi fick upp!!! Ska ju även tilläggas att Camilla är från Göteborg och spark hör väl inte direkt till vanligheterna., riktningen var inte alltid rakt fram om man säger så... Skulle vara härligt att se Java framför en duktig skidåkare, tyvärr så har ju inte jag dom kvallitéerna men jag kanske kan lära mig... Det var iaf riktigt kul idag och ett bra sätt att motionera Java under vintern tills jag lärt mig det där med skidorna.. Tur att man har en fru som hellre sparkar än sitter på sparken för mina lungor hade nog inte fixat att sparka några längre sträckor idag... Java såg inte riktigt nöjd ut när vi kom hem men senare visade det sig att hon var hungrig och när hon väl fått sin älskade mat så däckade hon... Så nu har vi fått blodad tand och det blir definitivt fler sparkuppdrag!! Måste dock köpa en riktigt dragsele till henne så att hon inte drar sig sne...

Sen var det dax för städning och snacka om snabbstädning, tänkte att vi skulle köra på medan vi hade ångan uppe.. Och det var tur det för sen efter det så har det inte blitt så mycket mer än framstupa sidoläge... Vi ville ju att det skulle vara fint till Per och Linn kommer i veckan så vad gör man inte...
Känns inte som att förkylning blivit så mycket sämre så kroppen antog väl min utmaning och fixade den...

Eftermiddagen har bestått av pizza och fotboll, mycket bättre kan det inte bli... Dock inget Liverpool idag heller men som sagt killarna laddar för mötet mot West Ham och har det säkert bra dom oxå.. Kanske slank det ner en och annan pilsner till maten idag... ;o)
Fotboll är ju alltid kul att titta på men det är jobbigt att det finns så få duktiga kommentatorer... Visst det kanske inte är så lätt att sitta och kommentera en match i tv, jag vet inte för jag har aldrig testat... Men här är det killar som har det som jobb, visst borde dom klara det bättre än vad dom gör?!? Något som verkligen stör mig är när dom ska lägga tankar och känslor i spelarnas hjärnor och hjärtan.. Eller försöka översätta vad dom säger till varandra och till domarna det är så urbota dumt så det borde bötfällas.. Kan ju faktiskt inte vara så svårt att hålla sig till att kommentera spelet... All sport borde egentligen gå genom SVT för där har dom de bästa kommentatorerna och experterna... Vet faktiskt inte vilken kanal som har de sämsta men med tanke på att Åke Unger är på viasatsport så får det bli dom... Grattis viasat ni har sämst kommentatorer, trots att ni har ett ess som Hysén i rockärmen... Själva spelet då? Nja så där, såg på håll att Chelesa spöade gamla storlaget Nottingham programenligt med 3-0.. Arsenal hade svårt mot Bolton som vanligt och fick 1-1 och det gör ju inget att dom får en till match att lägga in i sitt spelschema... hihi...Barcelona hade 1-1 hemma mot Celta tills domaren i den matchen bestämde sig för Barca behövde en straff och så var det 2-1, sen vart det 3-1 av bara farten... Så nu är det bara en match kvar för idag Betis-Valencia..
Min fru gillar inte direkt dessa helger med många matcher men hon står ut och det ska hon ha en eloge för... Jag är nämligen inte så närvarande under dessa matcher... Synd för henne bara att det är match mitt i veckan till veckan och att snart Champions Leauge drar igång igen..;o)

//Åsa
minatankar | 28 Jan, 2007 | Presentation | (937 Läst)

Raskabo Java


Mamma Milla och Java 7 veckor

Java kom till oss i Mars-03 och hon var nog den minsta 8 veckors schäfer jag sett... Söt som socker och hon hade redan vid 3 veckors ålder fångat mitt hjärta..
Hon var en relativt lugn valp, hittade aldrig på nått större bus och har inte gjort sönder en enda grej hemma.. Däremot så har det från dag 1 vart full rulle på henne när vi är ute, medans vi andra går 5 km så springer Java minst 1 mil..

Java är min allra första egna hund och det finns inget mer fantastiskt än att titta in i dessa bruna ögon och se den beundran och kärlek som hon känner för mig... Men med tanke på min brist på erfarenhet när det gäller hundägandet så har vi haft det lite tufft då Java är en hund som måste ha strikta regler och ramar.. Konsekvens är nyckelordet, för matte är det inget problem men Java tycker lite si och så om det... Vi har kämpat på och det har tagit oss till Lägre klass spår och det är iaf jag väldigt nöjd med.. Nu kämpar vi dock mot högre mål och ett av dessa är att innan året är slut ha tagit oss upp i Högre.
Sök tränar vi oxå men där fattas det en hel massa innan vi kan tävla men så småningom är det tänkt att vi ska ta oss högre upp i klasserna även där..

Javas Kennelmamma brukar säga att man får den hund man förtjänar och det stämmer verkligen in!! Java och jag är väldigt lika... Lika envisa, tjuriga och bestämda, vi går vår egen väg.. Passar det inte så får det vara.. Detta har gjort att ibland slår det verkligen gnistor om oss för vi är så ovänner men lika fort är vi vänner och ingen av oss surar några längre stunder.. Kanske är det därför som vi älskar varandra så villkorslöst oxå...

Hennes personlighet är nått alldeles extra... Hon vägrar att gå i det blöta gräset för det är äckligt, hon springer ifrån sitt eget bajs för det är äckligt, hon kan inte kissa vart som helst för det är äckligt.. Vi brukar kalla henne för vår egen lilla primadonna.. Men att springa runt i skitiga diken är däremot inga problem, man undar ju vad som rör sig i hennes lilla hjärna.. Hon är ingen gosig hund direkt men när hon själv vill så räcker inte allt gos i världen för henne, men det ska vara på hennes villkor..

Java har inte många hundkompisar men hon har en och det räcker för henne.. Han heter Ecco och hon avgudar verkligen marken han springer på.. Ecco är en golden och den snällaste hund man kan tänka sig, när dom träffas så tror jag att Ecco tror att han är schäfer och Java att hon är en golden..;o)
minatankar | 28 Jan, 2007 | Mina tankar | (838 Läst)

Sova bör man...

Jaha då har man fixat sig en blogg då... Hmmm... Intressant känns det och genast så kände jag för att låta mina tankar flöd lite fritt... Känner mig ändå inte trött även fast jag borde sova då jag har legat däckad av en förkylning i två dagar. Men jag sov ju iof 24 timmar från torsdag morgon kl åtta till fredag kväll + att jag sov hela fredag natt, så jag har väl sovit om man så säger.. Imorgon hoppas jag att jag kan följa med ut på en promenad med Java, behöver komma ut i den friska luften men jag får se hur mina luftvägar mår...

Ja vad har mina tankar kretsat runt idag då? Ja förutom att jag har fått samla kraft varje gång jag ska byta rum så har det vart fotboll... FA-Cup i helgen.. Inget Liverpool tyvärr då vi åkte ut mot Arsenal med 3-1... Men killarna får ju en välbehövlig vila inför ligamatchen mot West Ham på tisdag, abstinensen har dock vart hög.. Tyvärr så fick jag se Man U slå ut Portsmouth.. Hade önskat iaf ett oavgjort resultat så att dom fick ytterligare en match att lägga in i sitt redan så fulla schema, men icket.. Tro nu inte att jag är en hemsk människa som bara vill andra illa, nädå det enda jag tänker på är mitt kära LFC... Det som är bra för klubben är oxå bra för mig, så skulle det behövas att jag skulle måsta hålla på just Man U en match för att det skulle gynna LFC... Ja då skulle jag göra det!!
Jag skulle så gärna vilja åka över denna säsong och kolla in en match. Vi har gjort det lite av en tradition i vår familj då både min pappa och min bror delar mitt intresse och stora passion för Liverpool FC... Pga husköpet så har jag inte kunnat åka och min far och bror har valt att inte åka utan mig.. Brorsan och jag kollade upp om vi skulle ta och åka ner till Barcelona för att kolla in åttondelsfinalen i Champions League men biljettpriserna var på tok för dyra.. Så vi får väl se till nästa säsong hur det blir..

Min pappa var förbi med en spark till mig idag.. Det var längesen jag hade en sån, det är tänkt att jag ska motionera Java med den i vinter... Vi har så fina och sparkvilliga vägar här i Sävar, ser verkligen framemot det och det gör säkert Java oxå även om hon inte vet om det än... ;o) Hon gillar nämligen att springa min hund... Hon får vara med om mkt den stackars hunden.. Här om veckan så spände jag fast henne i Linns pulka och så fick hon dra runt henne här i Sävar, vet inte vem av dom som tyckte det var roligast Linn eller Java... Java tittade på mig ibland som att hon tänkte: Allvarligt matte ska jag dra henne uppför den backen? Hon kan väl gå själv?;o)

Nä nu är det slut med tankar för idag, John Blund verkar ta över allt mer...

//Åsa
minatankar | 28 Jan, 2007 | Presentation | (985 Läst)

Vem är jag??

Jag vid baren på The Park
Jag i baren på The Park i Liverpool

Då var det det här med presentation då... Ganska svårt men väldigt intressant att få veta vem som är personen bakom allt detta svammel. Åsa heter jag och bor i ett hus tillsammans med min fru Camilla och vår schäfertik Java. Huset är beläget i ett litet samhälle som ligger nästan 2 mil ifrån Umeå, Sävar. Vi har bott här sedan Juni-06 och just nu så går den mesta tiden åt att få det som vi vill ha det, det tar tid men till slut så.

Jag har två stora intressen.. Eller nä jag har ett STORT intresse och sen har jag ett stort intresse. Det STORA intresset är fotboll och då Liverpool FC i synnerhet och det stora intresset är hundar. Jag tränar och tävlar med Java i bruks och hon är det första hunden som jag tränar med så jag är ganska grön, men vi har väldigt kul tillsammans.
Men både hundträning och huspyssel får stå tillbaka då det vankas fotboll, för när Liverpool spelar så finns det just inget annat än det. Möjligtvis en kall Carlsberg då..

Linn är min brorsdotter och hon är en fantastisk underbar liten människa. Jag har sagt att det kommer att gå bra för henne i livet med tanke på att hon har ärvt sin pappas utseende och sin fasters personlighet....;o)
minatankar | 28 Jan, 2007 | Mina tankar | (974 Läst)

Min nya blogg

Idag har jag gjort nått som jag aldrig trodde att jag skulle göra, gjort en blogg. Min fru har hållit på med det ett tag och jag tycker att det verkar ganska kul iaf. Så nu ska jag lära mig detta oxå, inte så lätt så ni får ha överseende med mig.
En bloggtjänst levererad av DistansData Webbyrå Webbshop och Hemsidor